Nieuws

17 februari 2019

Vanmorgen stond er voor de E2 weer een wedstrijd op het programma in de Olympiahal. Energiek verschenen de kinderen stuk voor stuk op deze zonnige ochtend; als of er wat in de lucht hing.
Na een goede warming-up begon de sportieve strijd tegen TOGB E6, waar zo zagen we al snel, een aantal grote en sterke meiden in spelen. Oeps, dat belooft wat. Het eerste doelpunt werd dan ook rap door hen gemaakt.
Toch liet de E2 zich niet uit het veld slaan. Er volgde een mooie eerste helft, waarbij dit Unitas zelfs op voorsprong wist te komen. Mooie aanvallen, maar er werd vooral goed verdedigd. Puik werk! Met een stand van 4-4 gingen ze de rust in.
In de tweede helft werd goed doorgegaan met de succesformule uit de eerste helft. Helaas werd er nu minder gescoord en TOGB wist steeds vaker door de verdediging heen te glippen. Zodoende ontstond er toch een gat van vier.
Het in grote getale aanwezige publiek werd getrakteerd op een mooie wedstrijd met veel strijd en spanning. Goed gedaan E2!
 

 

15 februari 2019
Afgelopen vrijdagavond werden tijdens het Sportgala van de MSR de kampioenen van afgelopen seizoen gehuldigd. Tussen al dit sportgeweld was ook Unitas vertegenwoordigd. De D1 van vorig seizoen waren immers ook kampioen geworden!

De avond ging van start met de traditionele toespraken van hoogwaardigheidsbekleders, maar al snel kwam presentatrice Fleur toe aan de huldiging van de kampioenen. Als laatste, maar zeker niet als minste, was Unitas aan de beurt. Met het hele team het podium op om de medaille in ontvangst te nemen en een kort interview met Fleur als bonus!
Nadat alle kampioenen gehuldigd waren, werden ook nog de sporter, sportster en sportploeg van het jaar gekozen. Ook daar zat een handbal-tintje aan. Maurice Poot, rolstoel-handballer en vader van Lotte uit de E2, was genomineerd als sporter van het jaar! Met zijn team Quintus was hij landskampioen geworden en met het Nederlands team 3e op het EK in Portugal. Helaas werd hij net niet gekozen.
Al met al een gezellige avond, waarop we ook weer even met onze oud-leden Fiene, Christian en Yoeri hebben bijgekletst!


10 februari 2019
Zondagmorgen vroeg speelde de HV Unitas '63 E1 tegen HV ETC Hoogvliet E2. Al binnen 11 seconden viel het eerste tegendoelpunt en keken we tegen een achterstand aan. De achterstand liep nog wat op, maar voor de rust konden we toch weer langszij komen. Na de rust een zinderende finale met doelpunten over en weer. Waar "gevochten" werd voor iedere bal. Een spannende wedstrijd met een leuk sportief publiek en een nipte 17-16 overwinning.